Blogger Layouts

Selasa, 22 Mac 2011

SEDIH+PEDIH+TERKILAN = SAYA BERALAH...

SEDANG MEMBINA SEMANGAT SEMULA...
setelahh 2 hari diselubungi rasa terkilan....
saya bukan malaikat....saya juga bukan Tuhan...
saya hanya manusia yang diberi sedikit kemampuan untuk membantu anak2 kucing yang terbiar tanpa ibu dan bapa....(bajet anak yatim piatu).....
saya bukan mengejar glamer seperti yang awak telah labelkan kepada saya...
saya juga bukan peminta sedekah....
apa yang sedang saya cuba sampaikan....
SAYA PERLUKAN CAGES YANG SECOND HAND..
ANDAI ANDA TIDAK MEMERLUKANNYA LAGI..SAYA MAHU BELI..
bukan sifat saya mahu segala benda dengan percuma...
saya juga seperti penjaga2 haiwan terbiar yang lain...
BUAT TANPA BANYAK SOAL...
MENJAGA SEDAYA MAMPU...
saya tidak pandai meminta2 simpati...cuma kali ini memang saya amat2 memerlukan cages...
ITU SAHAJA....
sebab kebanyakan anak2 kecil yang dihantar masih dalam keadaan sakit dan perlu di asingkan....
tolonglah jangan labelkan orang2 seperti saya....papameow...papahero...dan sesiapa saja yang kamu kenal...
sebagai manusia yang sering meminta2...sering menunjuk2 kebaikan...
TIDAK ITU BUKAN TUJUAN KAMI...
BUKAN ITU NIAT KAMI....
kamu mungkin silap....kalau dengan hanya melabelkan kami tanpa melihat dahulu keadaan sebenar kami sebagai penjaga...
PENAT JERIH....TAK PERNAH DISUARAKAN...
DALAM HATI CUMA SATU...
MAHU MELIHAT MAKHLUK TUHAN INI SAMA2 MENIKMATI DUNIA YANG ALLAH SEDIAKAN UNTUK KITA...
terpulang kepada kamu...apa2 pun....saya berterima kasih...
SAYA HARAP KAMU TIDAK BERTEPUK TANGAN DAN MEMIKIRKAN SAYA SUDAH PATAH SEMANGAT DENGAN HANYA SINDIRAN KAMU....
SAYA SANGAT PASTI KAMU AKAN MEMBACA ENTRI INI...
SAYA MAAFKAN KAMU...DAN TOLONG JANGAN UTARAKAN SINDIRAN BODOH KAMU KEPADA SAHABAT2 SAYA YANG LAIN...

INBOX FB SAUDARI DARI JOHOR...
nama sya terpaksa rahsiakan...tidak mahu aibkan kamu...

ASKUM, maaf klu sy gnggu, sy cuma nak bertanya dan menegur kamu.
1. knp menagih simpati org klu dh thu diri tak mampu, itukan kucing2 kurap, buang duit, buang tnga, lainlah kucing parsi cantik, lawa berbaloi klu membela.
2. sudah tu minta di wall cages PERCUMA. kamu ingat semua orang akan fikir positif?
3. membela anak2 kucing kurap, berpenyakit, untuk apa...mintak wang dari masayarakat luar? mintak simpati atau mahu glamour? ukur baju lah saudari.
4. kamu dan 2 tiga orang sahabat kamu lagi juga sama, membela haiwan terbiar konon diri itu tuhan atau malaikat, mahu dipandang tinggi dimata masyarakat? begitu?
5. cuba nasihat sahabat2 kamu, tak perlu berlakon baik di depan orang, mungkin hakikat disebaliknya kamu mungkin sama saja spt manusia lain.
salam


saya harap Allah ampunkan segala kata2 kamu...tapi pada sya...kamu boleh hina saya sebanyak mana yang kamu mahu...tapi kamu sudah menyentuh sifat anak2 yang telah saya selamatkan...mintak maaf saja budak2 itu..bukan saya....

38 ulasan:

  1. amboi..puaka nye mulot saudari dari johor tu ye..meh tonyoh ngan cili...

    jangan putus asa membantu yang lemah..kesian kat awak & comel-comel..:(

    sabar ye..Allah sahaja yang dapat membalasnya...

    BalasPadam
  2. smg dilembutkan hati orng tu..
    byk dugaan tu tanda ALLAH sayang kan cik SS..;)

    BalasPadam
  3. bikin panas la betina hati kurap ni..
    ingat jantan yg anta, rupe2 nye betina xsyg mulut.
    kurang ajar sgt cra dia menegur tu..
    kalau betol niat dia menegur, dia akan bersopan..
    ni bangsa manusia dengki, busuk ati dengan org lain..
    ape die tau? haram xtau ape!
    kurang ajar sgt.. kalau sy jumpe, mmg sy skolahkan die cmne nak hormat org.
    haiissyyhh~ Ya Allah, KAU sedarkanlah perempuan kurg ajar ni..

    kak SS, jgn sesekali give up..
    bella akan selalu ade menyokong kak ss..
    chaiiyoookk!!!! =)

    BalasPadam
  4. eh2!!! pehal saudari johor ni???? npe cm gampang sgt nih???!!!

    kpd k.sunyi sepi,k.tedi,papame0w,k.nerq n lain2...sabar je la..kite0rg rmai agy yg s0kong kerja2 murni k0rang ni dan LAGI BERPAHALA...

    Ya Allah berilah kekuatan kpd golongan yg teraniya ni...

    BalasPadam
  5. kalo aku dapat pompuan ni, aku berak dalam mulut dia! ehhh tidak... saya cium2 dia... oh SS, sape ye pompuan itu?

    BalasPadam
  6. Astaghfirullah.... Besarnyala cabaran akak walaupun niat akak nk tlg makhluk Allah yg lain

    To that saudari dr Johor tu, xpyhla nk bg salam kalau komen mcm org x bragama..

    Wlaupun sy bela kucing persian,tp xpnh plak nk mengutuk org2 yg bela n bantu kucing2 jalanan, kagum adela, sbb xsemua yg mampu buat mcm tu.... Ingat kucing parsi je ke yg boley duk selesa dlm rumah??

    ish, serius geramla dgn that prempuan....

    To akak ss, sabar byk2 ye... Dugaan utk buat kebaikan dr Allah,utk uji akak..Akak perlukan cage ke? Sy blh bg, yg barula, tp nk pos cmne ke Ipoh... hehe.. Bley bank in ke?

    sory trpnjg plak

    Thx sbb follow my blog : delailasy.blogspot.com

    BalasPadam
  7. Sial je mulut(tangan) pompuan tu taip! Dah la dari Johor!!! Buat malu aku je!!!! Cam bangang!!!

    Bak sini FB dia bior I pi tazkirah tengah malam sikit!! Sial la sial!! Buat malu orang Johor tau pangai camni!!!

    BalasPadam
  8. Astaghfirullah... Sabar je la SS. Allah lebih tau. tapi kan, dalam hati ni tuhan je yang tahu, setan kemain berkobar2 dok kat jari2 ni nak suruh chika taip sepatah dua kata yang kurang enak. tapi satu je Chika nak bagitau. jangan bimbang hukum tuhan, hukum karma. setiap perbuatan ada balasan nya. buat baik, dapat baik. buat jahat dpt jahat. hina org, nnt tuhan hina dia balik. kalau bukan di dunia, di akhirat pasti dia rasa. dah pasti yang dia dpt bertimpal2 lebih dari apa yang dia bagi.

    utk pompuan senget tu:Eh ko memang buat malu org Johor je, tahniah kerana kau tak pasal2 buat dosa menyakitkan hati sesama manusia. Tahniah la. dapat award ke? ko happy ke sekarang? bertambah pendapatankah kau buat macam ni. keje kau sebenarnya lagi sia2... hahaha

    BalasPadam
  9. sabar + kuatkan semangat yer SS..

    BalasPadam
  10. SS..aku cadangkan ko post je ID minah yang tak sedar kucing walo buruk pun Allah SWT gak pemilik kekal.

    Allah yang gak pemilik kekal orang yang tak sedar diri tu.

    Kalau lah Allah SWT jadikan dia kucing kurap yang jijik pada mata dia walau sehati tu..apa dia rasa pastu kita pakat2 hina dia.

    kalau tak suka sila ingore tak yah nak sakitkan hati orang.

    BalasPadam
  11. smoga pompuan tu diberi hidayah..berbuat baik x smestinya kpd manusia,malah smua makhluk Allah..membezakan kucing jalanan dgn kucing persian ibarat utk menyatakan hanya org yg berharta/cantik shj perlu dihormati/disanjungi..

    smoga kita smua dijauhi sifat2 prejudis dan berprasangka negatif,sy sentiasa menyokong niat suci kak sunyi & kwn2..smoga kak sunyi terus dilimpahkan rezeki dr Allah..

    BalasPadam
  12. mcm gampang jer ppuan tu...mcm ni SS lantak dia la apa yg nk dia tulis or apa yg dia nk komen...as long as kita tau apa yg kita buat lantak pi la dia...yg penting kita teruskan usaha murni kita dlm mejaga dan membela nasib kucing2 yg terbiar ni...semoga apa yg kita lakukan ini diberkati, dirahmati dan dilindungi OLEHNYA, dan jauhilah kita dr org2 berperasaan hasad dengki itu..

    BalasPadam
  13. apa masalah cik ni ye...sy terasa nak tlg jawap utk SS soalan2 berIQ rendah die tu kat cni;

    1) cantik ke hodoh ke itukan kejadian Allah..tetap nak hidup..yg hodoh x perlu hidup ke??? kalaupun nak berhabis duit, duit kita sukati la kan selagi kita mampu, sekurang2nya x habiskan utk berjoli atau buat dosa ye tak.. kalaupun nak buang tenaga,bukan mintak kudrat dia pun, buat amal jariah apa salahnye..so ape yg dia susah hati sgt...x paham...

    2) SS nak minta cages percuma off coz la ditujukan kpd kwn2 animal lover die...kalau dah xnak bagi n bukan animal lover diam je la kan..kan post tu kat wall FB SS..bukan guna wall dia pon..so apa masalahnya..x paham...

    3) sy x rasa SS minta wang masyarakat..memberi lagi adalah..sekali lagi...kalaupun SS minta duit org ramai..tentu2 la dari kwn2 animal lover yg dah biasa dgn dia..dah saling kenal n memahami situasi masing2...btw membela kcg yg sakit atas dasar kasih syg, simpati n tggjawab..xde kayanya kalau bela diorg kalau berniat sbb nak buat duit...n ape sgt la glamernye..bukan masuk TV pon..

    4) sy rasa x penah ada antara kita (blog follower/animal lover) yg berfikiran sampai ke tahap nak disanjung masyarakat atau berlagak tuhan hanya dgn membela nasib haiwan terbiar..mungkin kamu je yg berfikiran sampai ke tahap itu...1st time sy dgr..negatifnya fikiran..penuh prasangka...

    5) sy x paham la buat pe perlu berlakon baik dgn menyusahkan diri menjaga haiwan terbiar...hebatnya lakonan kalau mcm tu..kami animal lover siang malam menguruskan dorg..jaga bila sakit...bawa ke klinik..bg makan ubat..berbelanja utk mereka..belikan mainan..menangis bila ada yg mati..spend almost all of our time, money n energy for them..x kira bila dan di mana..bukan kami dpt bayaran pun..tp kerana ikhlas, minat dan sayang..so..camne itu boleh dikatakan lakonan..lakonan hanya apabila ada yg melihat bukan...x gitu...

    ***sy paham kalau kamu bukanlah animal lover..
    minat dan kecenderungan manusia berbeza..tp jgn pandang hina org lain sbb kita pun x sempurna..so do respect people as long as there is no harm on you...

    hanya yg memahami yg memahami..

    sekian...

    BalasPadam
  14. ishh...klu xsuka,dok diam2 je xleh ke..ni sj nk bikin pns warga pnyayang kt muka bumi ni...
    psl cage ni sume org tau 'TIADA PAKSAAN' n jelas dorg sudi byr...phm2 sndri la..klu da xda or xleh bantu,skurang2ny kami disini sntiasa menyokong.. xmcm pmpuan tu,mental problem!
    kucing terbiar luar sn sgt memerlukn org mcm kami..walau buruk,walau xcantik..tp mereka juga berhak mndapatkn kasih syg yg swajarny...[aRd_KuYg]

    BalasPadam
  15. ya allah , perempuan ni tak layak duduk kat malaysia , terutamanya kat johor . memalukan orang johor la kau betina jalang ! orang jenis apa entah ni , takda sifat sayangkan haiwan . moga cepat mati la kau .

    BalasPadam
  16. Ya Allah, kuang ajaq sunggoh bdk ni...anak sape la ni...huhu

    dia tu syg kucing sebab cntik je, yg x cmne?? diskriminasi ni...ape yg dia hrpkan bela kucin kurap?? nk kucin tu bg dia duit bru dia nk bela?? ish3x, ade lg mnusia mentality cmni zmn skunk, bengap...meluap2 ni bca...huh

    BalasPadam
  17. sabar la cik sunyi...sesungguhnya hanya Allah yang tahu apa niat kita. Persetankan saja mereka2 yang pandang sinis pada usaha dan kebaikan kita. jangan sesekali mengalah dek kerana tohmahan manusia hati kering mcm tu.

    BalasPadam
  18. saudari dari JOHOR??? oh! tidakkk..bukan saya bukan saya

    kejam betul lah kata-kata saudari tu, geram baca

    SS tabahkan hati yer...setiap dugaan itu pasti ada hikmahnya :)

    BalasPadam
  19. Ignore je org mcm tu..Setiap org dikurniakan naluri yg berlainan..ada yg keras hati ada yg penyayang. Kenapa nak persoalkan tindakan murni org lain? kalau tak nk tolong & x suka duduk diam2 jelah .Apa2pun hanya Allah yg mampu balas segala kebaikan bg setiap hambaNYA

    BalasPadam
  20. nak bela kucing parsi, kucing cantik, kucing mahal je? kucing kurap, kucing kampung, kucing tepi longkang tak pandang?

    semoga allah mengasihani minah johor yang takde perasaan ni. harap pembaca lain jangan maki hamun dia. buang masa je menambah dosa untuk orang cani. semoga allah memberi dia petunjuk agar tidak membeza2kan makhlukNya.

    buat sunyi sepi, jangan putus semangat. doa kami sentiasa dengan anda. yang mana kami bule tolong, akan kami tolong. jangan berhenti menyayangi haiwan kesayangan rasulullah. =)

    my prayers to all the cats in the world.

    BalasPadam
  21. komen saya seperti diatas..

    BalasPadam
  22. Ape la masalah saudari dari johor tu. Kalau diri sendiri tak mampu nak buat benda baik, jangan la halang orang untuk buat benda baik. Itu sakit hati namanya. Allah know what you do. So be carefull...

    with love from kami sayaNg kucing

    BalasPadam
  23. alah biau lah si pompuan kurap 2 menyalak nnti molot lonkang dia dh pnuh kurap diam lah dia 2.....

    BalasPadam
  24. SS sabar ye...saya sokong dgn sumer komen diatas, tabik dgn Umi Shakina dgn komen pjg lebarnya...saudari yg menghina tu akan dpt hidayat satu hari nanti...jgn kerana komen terencat die tu, emosi2 kite pun terencat...setiap org ade minat masing2...kalau cik saudari terbaca komen2 disini, bukak la besar2 kepala tu ye...thinking out of the box, please...tunjukkan yg diri tu bersekolah...paling xpun ber'perasaan'...cuba bayangkan org lain ngate awak camtu...
    saya sokong SS selamanya...

    AAA

    BalasPadam
  25. Sabar k.Ignore je si pompuan xde perasaan tu.Suka hati dia je nk ckp wak & animal lovers gitu.Org camtu mmg xde perasaan, hati busuk lg kering..Wak sabar ye.Kita org support usaha murni awk tau..Biarkan dia dgn emosi gilanya tu...

    BalasPadam
  26. salam...SS xbrnanah tinge & hati ble dpt msg cam2...org 2 x fhm apa yg kte buat...agaknyer dier yg nk minta simpati...xpe biar la dier trjun dgn labu2 nyer (2 po kalo ader labu)...jgn dkshkn cacian & cerca yg dilemparkan pada kte...kte buat smua nie x minta po duit owang len suh sponser...kalo ader yg nk hulukn bantuan kte trima dgn hati yg trbuka & cuma yg ESA jew bleh balas keprihatinan mereka...jg org2 yg mcm nie yg ESA akan membalas apa jua yg diowang buat...mcm akak slalu ckp jawa "GUD KARMA WILL BE BLESS WITH GUD KARMA & VICE VERSA"...HANYA ALLAH S.W.T YG THU NIAT SESEORANG TRHADAP INSAN LAIN JG SEMUA MAKHLUK NYA...
    akak tetap menjd penyokong "ANIMAL LOVER aka PENCINTA HAIWAN"...

    BalasPadam
  27. kak SS,jgn dilayan org yg busuk hati dan ada PHD ni..buat semak kepala kita je..yg penting kita tahu tujuan kita,nk membantu sesama makhluk Allah kt muka bumi ni.persetankn mulut2 puaka yg xda pasal nk cari pasal mcm org johor tu.hanya org bodoh sombong yg tk menghargai usaha yg kak SS n kwn2 buat utk selamatkn makhluk yg Allah cipta ni..sy sokong kak SS smpai bila2

    BalasPadam
  28. Baru baca entri berkaitan kat blog tedi... Setiap kejadian Allah ada hikmahnya untuk menjadikan kita insan yg berfikir dan mengambil iktibar...
    Ada suka dengan apa yg kita buat & ada yg tak suka..ada lelaki ada perempuan, ada daratan adanya lautan..ada pasang ada surut..ada syurga ada neraka...

    persoalannya kenapa Allah jadikan begitu??..supaya kita sentiasa berfikir adakah patut kita termasuk dalam golongan seperti mereka???
    tak perlu melenting dgn apa yg dikatakan...
    biar apa yg kita buat dinilai oleh Allah kerana manusia akan membuat penilaian berdasarkan hati dan perasaannya sahaja...

    Teruskan niat sucimu...

    BalasPadam
  29. ANGKUT GENG NAMPAK!! INGAT TAKUT DENGAN GERTAK KORANG, PENAKUT!!

    BalasPadam
  30. hehe..ada jgk minah mulut longkang tu kat cni..nk gelak terguling2 nih..die dah rase PANASSS..kalo anda berani tonjolkan diri..jgn menuduh org lain penakut lak..sape yg penakut ni???ish ish ishhhh...

    BalasPadam
  31. hi semua...i was scroll up dan down mana satu yg menkomen seperti IBLIS ketagihan menjahamkan semangat manusia mulia nih malangnyer tak jumpa...but whot am gonna say here:-

    1) kpd semua jgn le layan or ignore jer BINATANG KURAP yg lebih kurap dr anak2 bervulus yg kurap ini dr pandangan u all...sebb dia golongan YAHUDI yg memang terlebih darah yahudi..sebb walaupon idup saya banyak di UK ramai yahudi yg masih syg anak2 bervulus ini dan memberi lebih prihatin...so IGNORE JE BINATANG KURAP YG BERUPA MANUSIA INI!!

    2) Kita semua bersatu hati tegoh berdiri utk budak2 bervulus ini..and SS just let me knw apa u need...i did sent one and some foods for the kiddos...(maleh aku nak layan ORG JOHOR BERDARAH LANUN INI!! DENGO DEK ORG2 JOHOR LAIN MAU MATI KENA REJAM SULA AGAKNYER POMPUAN TU!!!)

    3) SS kami semua amat menghargai jasa SS menjaga dan mengorbankan masa SS utk binatang kesygan NABI ini!....insyallah we will support u walaupon jua...

    4) last but not least apa saya leh kata kepada semua ANGGAP LAH SI MULOT JAMBAN ini seperti org ketagihan...dia nak provoking kita biarkan..semuga satu hari nanti dia diberi petunjuk dr ALLA s.w.t. dan sekali lagi saya ingatkan kekwn semua...BO LAYAN INI ORG!!

    BalasPadam
  32. Ni ke pompuan mulut longkang tu?
    ------> Tanpa Nama berkata...
    ANGKUT GENG NAMPAK!! INGAT TAKUT DENGAN GERTAK KORANG, PENAKUT!!

    -----------------------------------------------

    Deyy Kici/Aci/Minachi/Kepochi,

    Kalo ko berani sangat, apsal guna 'Tanpa Nama'? Mak bapak ko tak bg nama ke? Kesian... Anjing² dan kucing² kurap yg aku bg makan tepi jalan pun aku bg nama.. Kesian... Teddy bear aku pun ada nama.. Kesian.. Mesti ko ni sebatang kata, kurang kasih sayang.. Tu psal la jadik tak siuman begini. Kalo nak tumpang bermanja dan kasih sayang, cakap jek la.. Kami banyak kasih sayang...

    Sudah² la weih.. Pi la buat solat sunat taubat mintak ampun kat Tuhan. Dosa sesama manusia, Tuhan tak ampunkan selagi tak mintak maaf kat org yg kita aniaya tu. Tak tau ke? Tak sekolah agama ke? Setau aku, anak² Johor ni mak bapak rajin anta ke sekolah agama. Oh lupa.. ko kan tak bernama... bukan anak sape².. entah² ke sekolah pun tak penah.. kesian.. kesian..

    BalasPadam
  33. Cik Longkang yang busuk..aku tahu ko hari2 skodeng blog kak ss kan? Wa ala sulat untuk lu...

    http://kakimotong.blogspot.com/2011/03/wa-tatau-lu-punya-nama-longkangsoli.html

    BalasPadam
  34. mulut dye lebih busuk dr tahi miyu2. kan? ape masalah dy sbnrnye? haha. mcm xde motif la dy tu. bknnye kte mntk wet dye kn? knp dy mrh sbnrnye? x fhm la. tbe2 je. lawak sgt.

    BalasPadam
  35. jangan dilayan sangat org begitu... she's an attention seeker...makin dilayan makin menjadi... macam kurap makin digaru makin gatal... huhuhuhu... kekurangan kasih sayang tu... tulah tak reti nak sayang haiwan2 yang kurap tepi jalan tu.....

    BalasPadam
  36. org macam ni pun ada ke? ish3...
    kalau x suka duk diam2 sudah..xyh nak hina/kutuk org..agaknya org tu kurang kasih sayang gamaknya..
    kpd kak SS..sabar jelh ye...teruskn niat murni akak.sy percaya lps ni akak & animal2 lover yg lain akn lebih bersemangat utk membantu binatang2 terbiar yg lain.

    BalasPadam
  37. kpd saudari dari johor...asal ko ni berhati busuk...aku rasa ko ni dah dijangkiti virus sawan anjing kot...ko ckp ko cume nak menegur..tp hakikatnye ko ni memang berhati setan...entah2 ko ni anak puaka kot..cume org yg x de hati perut dan x berperi kemanusiaan jer yg berfikiran mcm ko ni...yg ko sakit hati kat ss ni buat kerje amal mcm tu kenapa?? ko ckp dia menagih simpati dari org lain kan...ape ko nak sibuk..bukan dia menyembah kat tapak kaki ko nak miantak simpati dan wang ringgit kat ko...ko kene ingat..kucing2 kurap yg ko kata habiskan duit dan buang tenaga itu lah binatang yg nabi sayangi..ko ni x cukup didikan agama atau ko ni x skolah sb tu ko x tau sejarah islam..ooo...kalau kucing parsi ko ckp berbaloi bela..nampak sangat ko nak duit jer kan..aku pelik la...yg dia bukan nak mintak cages percume kat ko pun..ko ingat ko jer ker nak duduk senang lenang kat dunia ni ker..aku geram betul dgn org yg lembap dan bodoh mcm ko ni..bg pengetahuan ko..kalau seseorang tu berniat iklas dan jujur nak membela nasib haiwan2 terbiar ni..dia akan mendapat pahala yg berganda2 dan rezki yg melimpah suatu hari nanti...org2 yg niat iklas membela nasib haiwan terbiar ni x akan ada niat dia nak carik glamour..entah2 ko yg bersikap mcm tu kan sb tu ko mengata org...entah2 ko yg perasan bahawa diri ko tu tuhan atau malaikat sb ko baru jer bela sekor babi..memang org mcm ss ni dipandang tinggi oleh masyarakat yg berperi kemanusiaan seperti kami..semoga Allah akan membuka pintu hati ko suatu hari nanti terhadap kucing2 yg terbiar ni...


    *saya adalah salah sorang hamba Allah yg juga membuat kerja amal sama seperti ss...kpd ss...akak harap adik sabar jer dgn apa yg org persoalkan dan pertikaikan dgn apa yg kita buat...semoga Allah membuka jalan dan melimpahi rezki untuk membantu kita melindungi mahluk ciptaan Nya...hanya Dia yg tahu betapa iklas kita buat semua tu*

    BalasPadam
  38. NUR ATIQAH BT HASHIM26 Mac 2011 11:00 PG

    WOIT TNPA NAMA KO YG PENGECUT..KALO KO BRANI SGT DEDAHKAN DIRI KO YG JALANG TU...

    BalasPadam

makasih sebab sudi komen...