Blogger Layouts

Khamis, 10 Februari 2011

KESIAN KENIT...SEPARUH PINGGANGNYA PATAH

semalam pegi ke rumah leaya shukri....petama kali jumpa....terus ke dapur mengambil kenit...
aku memang tak mahu bawak bakul...sebab aku dh biasa dengan kes2 sebegini...kalau pakai carrier lebih menyakitkan dia...so better aku peluk dan letak atas koci kereta...
sampai rumah...macam biasa....nurse2 kepoh 2 beradik dah sian tunggu depan cages...
aku buat nasi utk kenit...tinggal sekejap pegi tandas...balik semula tengok nurse2 dah melantak nasi kenit...
.
.
.
.
HUARGHHHHHHHHHHH.....!!! SILA KE TEPI MAMA SUDAH BERTUKAR BIRU NI...TEPI2....
.
.
.
.
.
AIYOKKKK....JANI JOM BLAH....!!!

ok...ini kenit...secara zahirnya nampak normal...
tapi dia ni excident...hampir lumpuh separuh badan...terlanggar masa nak undur kereta

kenit sangat baik...sopan santun...diam jer masa aku cuci badan dia...
dia dah tak boleh berdiri...kencing berak semuanya mengiring...
huhuhu...sangat kesian

kenit...sangat tabah....kucing yang cantik...
tapi mulut bising bila lapik nye basah...
kadang2 bukan basah sebab kencing...tapi air bisa keluar dari dubur...
kesian kenit...

kenit sangat pemalu... tengok budak2 dari luar main telompat2..
mesti tengah meratapi nasib sudah menjadi kurang upaya...

kenit tak banyak kisah...apa yang dibagi..itu lah yang dimakan....
sambil lepak2 tengok budak2 sengal..

ni bahagian belakang kenit...dari pinggang hingga ke kaki..langsung sudah tidak berfungsi sekarang...
jalan diheret...aptah lagi nak menggaru kepala...sudah tiada daya...
owhh...kesian kenit...
budak2...tengok..pabila sudah ilang nikmat menggaru...apa rasanya...

kenit sangat cantik...bulu kembang...bersih mukanya...

mama doakan mudah2an masih ada sinar untuk kenit ya...
kalau perlu jalani pembedahan...kita tengok mana yang terbaik..kalau di UPM... insyaAllah kita ke sana...tapi mama kesian kamu terlalu lama dalam kereta....

bahagian belakang kenit selepas di bersihkan....

owhhh...wartawan hiburan yer kamu berdua...sangat kepoh  ok....memasing bulat mata dan tenganga mulut...nak apa....!!?? makan kapas nak...???

ok...untuk malam ni...nurse wawa akan jaga kenit...korang bdua sila keluar....
kalau tak nk rasa kena silambam ngan mama...pi....piiiiiiii

kepada kawan2...doakan kenit (kucing cik leaya shukri) supaya kembali sembuh dan dapat bermain dengan macam budak2 yang lain...dia sakit...kita faham...cuba kita tak mampu nak lebih faham apa perasaan dia sekarang...petang ni akan ke klinik utk dapatkan rawatan...
insyaAllah akan di update dari masa kesemasa...

16 ulasan:

  1. Aduhai kenit, jgn menangis sayang. Insya Allah, kamu akan dpt berlari dan bermain semula.
    Terima kasih SS, terima kasih byk2. Alloh saja yg akan membalas budibaikmu..

    BalasPadam
  2. Siannya kenit..moga kenit cepat sembuh..

    BalasPadam
  3. ok,,lps bw dr klinik update yer,,nak tahu kisah Kenit & rawatan yg di terima...cause arwah Chomot dulu pon aku terlanggar time reverse kerete,,tp kaki jer...letak minyak urut n amik batang ice cream balut dgn kain....esok terus sihat...

    BalasPadam
  4. sian si kenit...moga dia cepat menjalani rawatan di UPM..nampak gaya dia sanghat tabah..^^'

    BalasPadam
  5. nanti jgn lupa update ek nk sgt tau perkembangan kenit..dia sgt tabah...kim salam XOXO kt kenit..hope dia akn get well soon..

    BalasPadam
  6. sian kat die..memang betul kite kesian kat die tapi tak leh nak paham perasaan die yang sebenar..tapi die tetap kuat..harap2 kenit akan ok..

    BalasPadam
  7. sye ingt sye paling byk dugaan bela kucing..rupa2 ada insan lain yg lebih dyk dugaan dgn kucing...tabah..waaaaaaaaaaaaaaa..nangis!

    Jom Terjah Entri Baru : [my270view]Tag dari AmirFX

    Jom Terjah Entri Baru : [Ailurophile]Banyak-banyak tempat..situ jugak tempat tidur

    BalasPadam
  8. Sedih membaca kisah kenit :((

    *Tak dapat menahan air mata... umie doakan semoga kenit akan ada harapn untuk pulih...

    BalasPadam
  9. moga kenit cepat sembuh..<3 xoxo

    BalasPadam
  10. alahai...kesiannya Kenit, sedih tgk keadaan dia :(

    budi baik SS hanya Allah yang mampu balas, sy doakan SS dimurahkan rezeki, amin..

    terima kasih SS :)

    BalasPadam
  11. sama juga...mendoakan agar Kenit sembuh dan dimurahkan rezeki SS dan dipermudahkan segala urusan...AMEEN...

    BalasPadam
  12. ala ciannyer kat Kenit....sabar ye syg....semoga kenit cepat sembuh....thanks to mama SS...budimu hanya Allah yg mampu mbalas.

    BalasPadam
  13. kenittttt ku sayang

    BalasPadam
  14. owhh..k.ss kenit kucing besar ke kucing kecik?sy rs boleh diubati.da lama ke kenit xcident? kenit mcm MIKUS sy. tp MIKUS sy da mati. dia mati sedih sbb dipisahkan dr boyfren dia maybe. sbb lps dia dipisahkan dia murung smpi mati.

    BalasPadam
  15. owhhh...maaf...kenit ni kucing dewasa...umur sekitar 1 tahun 2 bulan kalau ikut perkiraan gigi...hehehe...kenit sudah pulang..

    BalasPadam
  16. http://apisv3.blogspot.com/2011/02/contest-kucing-paling-comel.html

    BalasPadam

makasih sebab sudi komen...