Blogger Layouts

Khamis, 14 April 2011

MUKA NI KE YG DIKATAKAN GANAS...??!!

TENGOK SENDIRI...INI BUKAN TANGAN AKU...
INI TANGAN PENJAGA KLINIK DR.KAUR...
.
.
.
.
TENGOK ADE MUKA GANAS KE...
SAMPAI KENA BALING BATU...
LUKA ATAS KEPALA...
.
.
.
.
.
SILA FAHAM...APA YANG SAYA BUAT BUKAN NAK MENENTANG HUKUM..
TAPI KALAU DAH MANUSIA T SENDIRI TAK FAHAM ADAP2 KESOPANAN
BAGAIMANA NAK HORMAT
MAKHLUK ALLAH LAIN...
SILA BAGITAHU SAYA..
PERBUATAN SAYA MENYELAMATKAN ANAK KECIK NI

.
.
.
.
BERDOSAKAHHHH...??!!

TAK SUKA TAK APA..
SAYA FAHAM KITA MELAYU...
MELAYU TERLALU BANYAK PANTANG...
WALHAL DALAM ISLAM SENDIRI SUDAH MEMUDAHKAN SESUATU URUSAN TU..
SAYA PASTI KAMU AKAN KOMEN SEMULA..
SILALAH...
SAYA TAK MARAH...CUMA CUBA BERLAKU ADIL DALAM SETIAP KOMEN2 YANG DIBERIKAN...BUKAN ADIL PADA SAYA...
TAPI PADA MAKHLUK ALLAH YANG LAIN...


16 ulasan:

  1. kesiannya...innocent je anjing ni....
    manusia skrg mmg kurang kesedaran sivik.... sedihnye..

    BalasPadam
  2. cair!! comel la kak!!!

    jht org yg suka dera haiwan..benci!

    BalasPadam
  3. alahai..innocent nya budak tu..

    BalasPadam
  4. islam bkn menyusah kan umat2 nye tetapi umat2 nye yg menyulitkan pemahaman islam tuh.... setiap makhluk yg Allah jadikan ade hikmah nye so kita kenalah menghormati mereka walau mcm mane haram sekali pun... sbb tuh diciptakan cara menyamak...

    BalasPadam
  5. btul....sya rasa adil dgn komen kamu missy_kurt...islam ini mudah...sya masih ade ustaz yg membimbing...bgthu mna yg baik..mna yg tidak...kdg2...mentaliti ni...sengaja menidakkan benda yg sebenarnye dlm islam dibolehkan andai terpaksa...

    BalasPadam
  6. orng yg x de otak jew sanggup buat mcm tu, dah la kecik yg dia tau nak main bukan nak mecederakan, mmg x logik klu kata dak kecik mcm tu nak mengigit, gigi pun x tajam ane, x masuk dia akal pun,

    BalasPadam
  7. Saya sokong... umat yg membuat hukum... anjing yg cute dan tak bley buat apa2 pon nak di aniaya... kita animal lovers kena bersatu utk menegakkan kebenaran... chewah! heheheh...

    Manusia ni suka sgt menjatuhkan hukum... sket2 kluar fatwa... ntah apa2... ni lah i rasa sebab kenapa org melayu pandang serong kat anjing n ingatkan anjing ni haram...

    BalasPadam
  8. akak bagi satu je kat orang2 bodoh macam tu .

    " bukankah kita ini Khalifah yang telah diamanahkan oleh ALLAH untuk menjaga bumi ini ? lupa kah anda ? "

    okei ye kak .

    BalasPadam
  9. sebenarnye ajaran yg kite dpt dari kecik tu yg xbrapa betul...mmg betul anjing n babi tu trgolong dlm najis mughallazoh...tp both binatang tu di gambarkn macam raksasa paling brbahaya kat dunia..sedgkan makhluk ALLAH juga...

    BalasPadam
  10. islam tak menyusahkan umat tapi MELAYU banyak bengkang bengkok lam hukum

    puppy tu comei sangat2

    BalasPadam
  11. salam kenal2 mama SS...
    shaz baru follow blog ss ni dlm 2-3 ari bace dr awal... =0)
    sokong dgn kata kwn2 di atas...
    Islam x mberatkan umatnye tp umat yg kbykan melayu yg bmentaliti mcm ni...
    so, tmbh2 la ilmu di dada jika ade sesiapa yg x tahu... oke.. =)

    BalasPadam
  12. betul tu....mentaliti melayu yg bila tgk anjing je kotor la najis la..xpernah fikir nak fikir yg positif...dkt rumah saya ade anjing,menjadi penjaga rumah...walaupun begitu kami x pernah pegang dan xpernah bagi masuk rumah sebab kami tahu boundarynya...

    tapi sampai skrg org still fikir bukan2...to me,its up to us nak protect rumah dgn gaya apa pun...

    sudi2 la menjengah blog sy di mana saya telah postkan di ruangan PETS..

    BalasPadam
  13. uhh, ganasnya muka tu, takut!!!
    haha, tlg la, pnyala kiut cmni pun kna dera, apela mnusia ni..x da otak ape...huh

    BalasPadam
  14. Sedihnya... budak kecik camtu nak dibaling batu...

    Kalau anak kak e ada kat situ, pasti dorang mengamuk juga!

    *Silap2 orang kata mak bapak tak ajar anak...

    BalasPadam
  15. kecik comel mcm ni pun nak dera ke?pakcik sgtla kejam.huk3~sian budak comel ni.

    BalasPadam

makasih sebab sudi komen...