Blogger Layouts

Isnin, 24 Januari 2011

BANGUN DAN BERLARILAH SEMULA SAYANG....

21.1.11....
aku sepatutnya dah bersiap2 malam tu nak ke rumah rozi...sebab dah 3 minggu niat untuk menghantar tijani tertangguh...
jam 8.00 mlm...tiba2 tijani muntah....panik aku...terus mesej nerq....mesej papameow....habis semua orang aku mesej... dah malam..mana aku nak bawa si tijani ni...tringat semula kisah tijani yang dulu-dulu....
minggu 1: nak ke KL...kereta rosak.
minggu 2: tijani hilangkan diri...jumpa semula seminggu kemudian...tapi dengan kening dah dicakar...
               bawak pegi vet...dijahit...doktor suruh vaksin...tapi aku tak cukup duit...aku cakap nantilah..lagi
               sekali saya datang... 
minggu 3: sepatutnya inilah minggu mama bawa kamu ke eddy....tapiiiii.... malam sebelum tu kamu sungguh
               hyper... dengan cikgu wawa...sepan...labu...

BANGUNLAH SEMULA SAYANG....
MAMA JANJI TAKKAN MARAHKAN KAMU LAGI...
BANGUNLAH BERLARI SEMULA....MAMA JANJI TAKKAN BABAB MONTOT KAMU LAGI..


malam tu sebiji nasi pun kamu tak jamah...mama tepaksa suapkan kamu ID...dengan air glukos sementara nak tunggu siang...
22.1.11
mama bawa kamu ke klinik....vet suruh enter ward....sebab nak pantau muntah dan cirit kamu...
23.1.11
mama ke klinik semula...dengan harapan kamu semakin sembuh...rupanya2 kamu di sahkan kena jangkitan feline calcivirus...habis lidah kamu macam ulser...muntah..cirit berdarah...kenapa baru sekarang nampak kesan...kenapa tak dari dulu...waaaaaaaaaaaaaaa.....Ya Allah...kesiankan la aku....vet suggest pegi ke 2 lagi klinik di jelapang dan ipoh...semua aku pegi...dan HAMPA.....aku tak mahu terus berserah pada takdir...
mama bawak kamu balik...

sampai dirumah...rupanya ramai yang rindukan kamu...terutama cikgu wawa....dia tak habis2 jilat kamu tijani....bangunlah sayang...mama tak sanggup tengok kamu  macam ni...

habis sudah airmata aku...kalaulah airmata boleh jadi ubat...dah lama mama bagi kamu tijani....

cikgu wawa tak mahu keluar dari cages....asyik ajak kamu main...
dua kali mama bawa kamu keluar...kamu masuk balik...


"wawa....kelua...tijani nak brehat....nanti dia sihat sikit baru kita main ye sayang.."

wawa..baru macam tesedar...rupanya tijani kakak kesayangannya sakit....baru dia keluar dengan sendiri...
sangat tersentuh saat ni...aku sendiri dah tak tahu nak gambarkan macam mana perasaannya...


tijani...bangunlah sayang...mama janji takkan menjerit2 dekat kamu lagi...
mama janji takkan babab montot kamu lagi walaupun kamu tumpahkan air atas kertas kerja mama...
kuatkan semangat kamu...
mama dah minta izin dari papa eddy dan mommy nerq untuk jaga kamu sampai kamu sihat...
ada jodoh...kamu akan jumpa juga dengan papa eddy...
maafkan mama sebab terlewat vaksinkan kamu...sebab wang tidak cukup...mama abaikan hal tu...
untuk nerq dan eddy....
maafkan akak....akak mungkin tak jaga tijani dengan sempurna...
akak akan sedaya upaya menjaga tijani...
MAAFKAN AKAK...
KEPDA SEMUA YANG MEMBACA ENTRI INI...
DOAKANLAH AGAR TIJANI SIHAT SEPERTI SEDIA KALA....




14 ulasan:

  1. Sabo kak....biase la...dugaan kat mana2 ade....kite manusia mmg x lari dr sume tu...nak buat cmner kalo akak dah xde duit ms tuh...kan kan??? sabo kak....Tijani!! Torek kata Meow2x!!

    BalasPadam
  2. Insyaallah...semoga dia cepat sembut..ingat, kucing ada sembilan nyawa..cuba lah sedaya upaya untuk mengubatinya...

    BalasPadam
  3. Kak, Wawa jangan letak dekat Tijani. Takut nanti jangkit virus tu..

    BalasPadam
  4. betul kata nerq...takut jangkit kat wawa...

    nampak mcm teruk sakit tijani...sabar la kak..ikhtiar yg mana mampu yer...selebihnya tu, berdoalah yer...

    ph sentiasa mendoakan kesihatan anak2 bulus semua kwn ph

    BalasPadam
  5. (T_T)
    akak.. sy tumpang simpati..
    ya Allah sembuhkan lah tijani..
    kesiankan dia.. derita yang dia tanggung.
    amiN~

    BalasPadam
  6. masa kucing saya sakit and muntah2 dulu dia memang tak selera makan may be u boleh cuba kasi science plan pro diet ,wet food yg mudah ditelan .Paksa dia mkn at least ada tenaga. Insyallah kita cuba setakat termampu..

    BalasPadam
  7. Jgn bersedih, Sunyi. Tijani masih ada disisi. Berusha, berdoa, bertawakal.. Tijani dan semua mereka2 faham, sunyi amat menyayangi tijani dan semua anak2 cumil sedunia..T/kasih bonda Sunyi

    BalasPadam
  8. Semoga TIJANI cepat sembuh ye...

    BalasPadam
  9. sentiasa doakan yg terbaik utk Tijani...semoga Tijani tabah dan cepat sembuh..aminn...

    BalasPadam
  10. kesiannye... xpe tabah yer... moga tijani cepat sembuh..

    BalasPadam
  11. berat mata memandang berat lg bahu memikul, tumpang simpati dgn apa yg berlaku :(

    sy doakan smoga Tijani cepat sembuh dan pulih seperti sediakala, amin...

    BalasPadam
  12. oh tijani. teringat masa kucing sy sakit kena virus dulu. mcm ni lah keadaan dia.

    kalau ss mcm sy, yg takde budget sgt nk bawak ke vet, boleh g kt blog sy. kt sidebar belah kiri ada link kisah si adik. mungkin boleh tolong ss...

    insyaAllah, kita berusaha.

    BalasPadam

makasih sebab sudi komen...